Izolace podlahy

Reklama
JJ Jirka Jirka @jirka.jirka427 před 6 roky14.02.2018 13:20:00
Izolace podlahy

Ahojte, chtěl bych vědět Váš názor na izolaci podlahy. Mám dům z roku 1940, který stojí na kamenných základech a je vystavěn z vepřovic. Vykopal jsem podlahu cca 50 cm pod nulu stávající úroveň a začínám navážet kamenivo 16 - 32. Skladba podlahy bude následující

10 cm kamenivo (podle toho jak jsem vykopal, někde bude ii 20 cm)
15 cm beton plus KARI sítě
14 cm EPS Gray 100
Hydroizolace která bude na betonu a půjde kolem stěn (takový bazen, který bude napojen na chemickou izolaci)
Anhydrit

Jde mi o to, že podlaha bude mírně pod terénem a já se bojím, že jak ji zaleju betonem, tak ji úplně uzavřu a vlhkost půjde do stěn. Myslíte si, že bude postačovat hydroizolace a chemická izolace ve stěnách ?

Přemýšlím o tom, že koupím 50 mm drenážní hadice, které ještě vložím do kameniva. Jednu část vyvedu nad úroveň podlahy (asi 30 cm nad terénem - je to záplavová oblast, tak nechci, aby mi tam natekla voda) a výýdech zasekám nad okno (asi 2,5 metrů nad nádecehm bude). Například na 30 m2 místnost jsem napočítal těch hadic celkově 5. 100mm hadice nechci dávat, byl by problém to protáhnout mezi kamennými základy. Co si o tom myslíte. Přikládám obrázek, jak bych si to předstatoval, avšak nevím, jestli to vážně něčemu pomůže.

Děkuji ! J,

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.