okna novostavba termografie

Rubriky:

Reklama
KS Karel Sedláček @karel.sedlacek775 před 6 roky17.02.2018 21:49:00
okna novostavba termografie

Dobrý den, mám v novostavbě (dřevostavba) namontována trojskla profil Gealan 8000, U0,6. Protože se mi zdálo, že je kolem oken zima, nechal jsem udělat změření domu termovizí - viz obrázek. Všechna okna vyšla hodně podobně. Zevnitř je patrné ochlazování rámu okna od funkční spáry (pocitově bez průvanu), změřený teplotní rozdíl v místě spáry oproti stěně, případně rámu okna je 5-9°C. Dle člověka, který prováděl měření je problém v těsnění oken, doporučil jeho výměnu. Jedná se ale o nová okna, dotažení přítlaku je na středu. Dle dodavatele je těsnění originál z fabriky z Německa a dle něj jsou okna naprosto v pořádku a nějaké ochlazování je normální. Tedy naprosto opačný postoj. Můj dotaz - Je tento výsledek termografie normální, nebo je s okny problém? K rosení rámu nebo oken nedochází, ale teplotní rozdíl 9°C asi normální není... Dotahovat nová okna nadoraz je taky blbost...?
Díky za odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.