Iolování sklepa od vody a vlhkosti

Rubriky:

Reklama
VS Vojtěch Svrčina @vojtech.svrcina před 6 roky18.02.2018 14:36:00
Iolování sklepa od vody a vlhkosti

Dobrý den,
mám starší dům ve kterém jsem se rozhodl k rekonstrukci sklepa z důvodu nové instalace kotle, problém je že dům je postaven se 3 schody a sklep je dá se říct pod úrovní terénu, 1 část sklepu, která je podle projektu je 1 metr nad zemí, zbytek sklepu dědové a pradědové vykopali až když dům už stál, v 1. části sklepa se nachází stup do sklepa a poté stará kotelna kde by měl být kotel, zde voda nikdy ani vlhkost moc nebyla, 2.část sklepa obsahuje velice úzké schody poté nějaké rozcestí pak místo kde dávali uhlí a nakonec velká místnost, k rekonstrukci jsem se hlavně rozhodl kůli toho že chci topit dřevem a nemám kam dát akumulační nádoby a velikost stropu byla něco okolo 160cm takže ... ,ještě k tomu v této lokalitě je hladina spodní vody 2m pod zemí, není zde kanalizace ani dešťová ani normální takže když prší déle mám ze zahrady bazén protože celá ulice používá ještě starý trativod, já jsem to vyřešil čerpadlem a vodu čerpám rovnou na trávu vsakování moc nepomáhalo, zažádal jsem si o geologů aby mi spočítali vsak a pomohli abych mohl udělat vsakovací jímku, můj nápad byl prohloubit tedy sklep až po základ což je cca pak výška 210cm s tím že bych vylil první vrstvu betonu, na ní bych natavil 2 vrstvy lepenky (asfaltový pás) cca 10 cm pod stropem bych skončil, kolem stěn bych na těsno postavil ztracené bednění 10cm ve kterém můžu udělat elektroinstalaci aniž bych porušil lepenku a pak vylil betonem na podlahu poté vylil 2. vrstvu betonu, to byl můj nápad, slyšel jsem již i o tom že jako nemuselo by tam být to ztracené bednění a jen by se pak na lepenku nahodila cementová omítka s rabicovým pletivem a že by to mělo držet ale já jsem si říkal třeba zda to nebude dělat bubliny a pod...a že ztracené bednění bych už pak ani neomítal ani nemaloval nechal bych si jeho strukturu, ještě k moji variantě pořád přemýšlím je mínus, že mi ztracené bednění vezme místo v místnosti a že prostě ideální by bylo izolace z venku aby zdi byly suché a venku zůstala voda i vlhkost, je to starý dům a jako nevím zda by to ustál sice v některých místech je beton co je fakt i na naší dobu "šíleně silný" ale i tak nejsem si jist, dalo by se třeba udělat to co jsem navrhovala po nějakém čase zaizolovat i z venku ? Chtěl bych znát více názorů a každého si cením. Myslím že todle není jen můj problém, ale mnoha jiných domů. Přikládám nějaké fotky.

Vojtěch Svrčina

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.