Tepelné čerpadlo - přepočet kWh x GJ

Reklama
JK Jakub Kuba @jakub.kuba před 6 roky19.02.2018 08:04:00
Tepelné čerpadlo - přepočet kWh x GJ

Dobrý den mám dotaz,

u panelového domu, který si udělal tepelné čerpadlo nám při přepočtu spotřebovaných kWh vychází vcelku nesmyslné částky, tak rosím o nějaké vysvětlení, případně zda-li je ještě zapotřebí při přepočtu dávat nějaký koeficient.
Data:
Dům za předchozí léta u CZT spotřebval v průměru 550 GJ na vytápění.
Nyní spotřebují a elektroměru od ČEZ cca 70.500 kWh/rok.
Pokud 70.500 přepočtu na GJ vychází mi něco okolo 254GJ. To by mi nevadilo, ale ve chvíli kdy přepočtu výslednou sumu vs GJ, tak mi 1GJ vyjde na cca 825,-Kč, což je při tepelném čerpadle nesmysl.
Výsledná cena je o polovinu nižší než byla u CZT, to je samozřejmě v pořádku, ale jde mi o to, jak dosáhnout správným výpočtem správné hodnoty GJ kolem 550GJ, kde by mě potom 1GJ vyšel na 381,-Kč což už by dle mého názoru odpovídalo skutečnosti mnohem lépe.
Výsledek je pro nás dobrý, ale jde mi o to, že pokud chci někomu říci že ušetříme a zeptá se kolik stojí GJ, tak se při částce 800,-/GJ zhrozí i přesto, že jsme jich spotřebovali polovinu a pak nastane logický dotaz - jakto, že polovinu ? Poznamenávám, že kromě čerpadla se oproti CZT nic nezměnilo (zatepleno již bylo a nic se nedělalo)
Děkuji zdejším odborníkům za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.