Parozabrana bez zatepleni

Rubriky:

Reklama
PG Petr Gaube @petr.gaube před 6 roky19.02.2018 15:19:00
Parozabrana bez zatepleni

Rekonstrujeme starsi cihlovy dum, stropy jsou skvarobetonove (icka protkane roxory). Uz mame skoro hotovo, ve vsech pokojich je SDK podhled bez parozabrany, jedna se o pokoje kde v druhem patre jsou dalsi vytapene pokoje, podhledy maji minimalni vysku co vubec slo. Staci dodelat posledni pokoj aby jsme se mohli nastehovat. Jde o kuchyni pod nevytapenou otevrenou pudou. Bohuzel se nestihlo udelat zatepleni a mam to v planu udelat az na pristi zimu. Do budoucne tam bude dalsi vytapeny pokoj ale zatim bych to jen zateplil polystyrenem tak 20cm. I kdyz tam bude pozdeji vytapenny prostor davam do podhledu parozabranu pro vsechny pripady, jedna se o pokoj 4x4 to uz neni zase tolik penez navic. Jde mi ale o to, co se bude dit v prostoru mezi parozabranou a stropem bez izolace po zbytek zimy co nas tedka ceka, par tydnu kolem nuly.
Strop je oskrabany bez stare barvy, pouze zbytky vapenne omitky, na omak je ale dost studeny, ma tloustku kolem 12 cm. Zatim se topi tak na 17°C (plyn), ale samozrejme pri nastehovani se bude topit tak na 21°C. Pokud by se dodelal tenhle posledni strop muzeme se stehovat do tri tydnu ... pokud bych tedka musel jeste nejak zateplit strop o pudy tak nez bych to dodelal bude stejne jaro a uz bude tepleji. Bohuzel to zatepleni neni jen tak, jelikoz tam bude pak normalni pokoj musi se s podlahou trochu pohrat a vyrovnat ji.
Vzdusna vlhkost by se mela zarazit o parozabranu a v nejhorsim kondenzovat na SDK (SDK bude sroubovana primo na parozabrane pres butyl. pasky). tak by to snad mohl sadros tech poslednich par tydnu zimy preckat. Ale jelikoz uz nikdy neuvidim do prostoru mezi strop a parozabranu nevim co se tam muze dit.
Je to moc risk? Diky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.