Podlaha v podkroví - omezená výška

Reklama
Zdeněk Materna @zdenek.materna před 6 roky21.02.2018 09:28:00
Podlaha v podkroví - omezená výška

Dobrý den. V podkroví mám dvě místnosti, kde se chystám dokončit podlahu. Je tam trámový strop, na něm prkna (síla cca 5cm), na tom jakýsi vyrovnávací rošt, mirelon a 18mm OSB desky. Tuto skladbu tam udělal již předchozí majitel domu. OSB desky ale nejsou ve spojích slepené a místy dost vržou, v přízemí je slyšet každý krok. Mám načteno jak by měla ideálně vypadat skladba podlahy, ale možnosti jsou omezené - podkrovní místnosti nemají příliš vysoký strop, takže bych rád podlahu zvedal co nejméně. Aktuální plán je takový, že kde to půjde, rozeberu OSB (celou podlahu bohužel rozebrat nemohu, mj. na ní stojí příčka z OSB mezi místnostmi), slepím ve spojích a důkladně přišroubuji zpět. Další plánované složení by bylo Fermacell 2E32 (30mm), akustická podložka (3mm) + vinylová plovoucí podlaha FatraClick (9,5mm). Tedy podlaha by se navýšila o 42.5mm, což je ještě +- přijatelné. Kolem stěn samozřejmě dilatační pásek. Je to dobré (nebo alespoň přijatelné) složení? Pomůže to odstranit hluk? Neexistuje riziko, že původní OSB budou dál vesele vrzat i pod touto přidanou skladbou? Je něco na co bych si ještě měl dát pozor? Předem děkuji za rady a tipy. Do budoucna plánuji udělat v přízemí ještě palubkový podhled (zavěšený na akustických závěsech + aspoň slabý minerál), takže to snad také situaci trochu zlepší.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.