skladba izolace

Rubriky:

Reklama
AS Adéla Svobodová @adela.svobodova před 6 roky21.02.2018 14:01:00
skladba izolace

Zdravím,
v naší roubence bývalý majitele odstranily jednu roubenou stěnu, stropní nosné trámy postavily na traverzy zabetonované v základech a prostor vyplnily polystyrénem a zadělaly dřevem. Problém s hnitím od traverz jsme vyřešili, ale teď řešíme prostor kolem traverzy-chceme mezi ně okna-francouzská a tak mě napadlo, zda by fungovalo traverzy "obalit" konopnou izolací (používáme při rekonstrukci) a obložit dřevem-masivní trám, mezi který pak přijde zasklení.. Jde nám hlavně o to, aby tam nevzikali nějaké tepelné mosty a nešel přes traverzy chlad do místnosti a zároveň aby prostor mezi traverzy byl co největší, tudíž to obložení traverzy co nejmenší.
Ještě upřesním, že se jedná o tři traverzy, z toho jedna uprostřed bude mít skla z obou stran a dvě krajní budou mít prostor směrem rohu místnosti vyzděný.
Ještě mě napadla možnost jako udělat šalung a prostor kolem traverzy vylít nějakou betonovou tepelně izolační směsí a tu obložit třeba pískovcem, který máme k dispozici a líbí se nám
Nemáme žádnou pasivní stavbu, je to stará roubenka kterou táhne z každé škvíry, tudíž hledáme řešení schůdné, né tepelně a předpisově dokonalé.....Snad mě pochopíte a poradíte :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.