Elektrokotel + tuhá paliva

Elektrokotel + tuhá paliva

Dobrý den, pokusím se nastínit moji situaci. Máme starší nezateplený dům, obsahuje elektrokotel Kopřiva Praha 9 kW a kotel na tuhá paliva Viadrus U26 3čl. Elektrokotel nebyl zaplý cca 15-20 let (já jsem v domě ještě nebydlel). V kotli na tuhá paliva topíme převážně uhelnými briketami + dřevo = cca 30000 Kč za sezónu. Dnes byly velké mrazy, v ložnici teplota spadla z 21 stupňů na 14. Poslední přidání ve 20 hodin a další zatopení v 9 ráno. Ale až nebude nikdo doma a přijdeme třeba v 15 hodin, budeme klepat kosu. Jelikož čekáme další přírůstek, chtěl bych trochu přidat komfort. Chtěl bych tedy začít částečně využívat elektrokotel. Myšlenka je taková, že na elektrokotli nastavím max. teplotu 18 stupňů, aby mi pod tuto teplotu doma teplota neklesla. Přijdu domů, zatopím a nemusím se starat o žádné přepínání atd., prostě si vodu přihřeju a el. do toho nebude kecat. Je nějak možné zrealizovat? Zateplení domu v dlouhodobém výhledu, nová okna již jsou. Děkuji, Lukáš Procházka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.