Ukotvení plastových oken do EPS?

Rubriky:

Reklama
MS Martin Sikora @martin.sikora735 před 6 roky27.02.2018 11:06:00
Ukotvení plastových oken do EPS?

Dobrý den,
při rekonstrukci koupelny 8 let starého domu jsem objevil nedokonalost provedení montáže plastového okna. To, že je mezera mezi pl. oknem a ostěním provedena pouze pěnou bez pásek nikoho už zřejmě nepřekvapí. Mě ale více zarazil způsob ukotvení okna skrze kotvy a turbošroub pouze do EPS (či XPS?) v ostění. Turbošrouby po 2 kusech vlevo i vpravo jsou zašroubouvány pouze do poliše a nezasahují do zdiva (porotherm). Pouze nahoře je rám okna jedním šroubem ukotven do hmoždinky v překladu.
Můj dotaz zní, zdali je toto hrubá chyba ukotvení okna a může být považováno za skrytou závadu s možností reklamace. Dům jsme koupili v roce 2016, v témže roce byla provedena (narychlo kvůli prodeji) předchozími majiteli kolaudace. Výstavba probíhala 2006-2008.
Jak lze v tomto případě správně provést nápravu?
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.