DAKON Unical DUA nechce topit do radiátorů, vypíná se

Rubriky:

Reklama
KO Karel Oesterreicher @karel.oesterreicher před 6 roky27.02.2018 23:33:00
DAKON Unical DUA nechce topit do radiátorů, vypíná se

Dobrý den
Mám problém s kotlem DAKON UNICAL DUA 24 HV. Není problém s TUV, ale pokud má začít topit do topení, často se zapálí, tak cca 4s jede na plný výkon, pak výkon sníží na 2-20s a vypne. Pak čeká na dochlazení vody někam pod 40. Čas od času se chytne a vytopí vodu na 60-70. Patrona ve 3cs ventilu byla měněna před rokem, navíc mám pocit že tou to být nemůže. Za těch pár vteřin co kotel topí cítím rukou teplo na trubce (cca 1m od kotle). Je možné že něco podobného se dělo i dřív, ale dokud nezačlo mrznout tak jsme si toho nevšimli. Topení máme teplé celé, ale jen teplé a v tomhle počasí na pokojovém termostatu sleduju jak po desetinkách nám teplota klesá z 19 na 18.

Zkoušel jsem obvolávat servisy ale večer není moc šance na úspěch. Na jeden místní jsem se nedovolal, vzdálenější opravář mi to vzal a strávil se mnou nějaký čas na telefonu, ale s tím že má plno a je otázka jestli by se k nám dostal někdy v průběhu zítřka (spíš to znělo že by to byl zázrak) Tak alespoň jsme zkusili: zvýšit výkon čerpadla (bez úspěchu), nastavit teplotu na max, bez úspěchu, zavřít kohout pro TUV, bez úspěchu. Poslední možnost: zkusit vyčistit filtr (sítko) před kotlem. Tak to už jsem pak zkusil na vlastní pěst, žádného bordelu jsem si tam nevšiml, nicméně něco se vyplavit mohlo. Po zapnutí kotel sice vypínal zas ale s podstatně delší dobou kdy vydržel topit. Při třetím kole se dostal i k tomu, že po zapálení na nějakou dobu výkon snížil, pak zas zvýšil a až po několika minutách vypnul. Postupně se dostal na cca 70-80C. No a pak to začlo zas. Teploměr ukazuje tak 35-45 (ale je měněnej, dalí nám tam příložnej kapilární a mám pocit že si měří jak chce)

Koukal jsem na kotel snad 2 hodiny jestli vysleduju nějaké pravidlo, ale bohužel. Skoro celou tu dobu pořádně nezatopil. Pak se žena vysprchovala a poté to kotel vytáhnul zas na cca 70. A teď zas nic. Může tam být něco kvůli čemu kotel vypíná pokud má víc než 40 na zpátečce? Nebo víte o něčem dalším co mohu zkusit? ¨
Na plyn sahat nebudu (snad ani není třeba), ale s elektrikou/elektronikou problém nemám. Ale rozebírat to pokud nemám šajn co se děje se mi nechce. Navíc bez slušné dokumentace :-(

Dík za případné rady/zkušenosti.
Karel O.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.