Jak topit,kde je chyba???

Rubriky:

Reklama
TM Tomáš Macák @tomas.macak před 6 roky28.02.2018 16:17:00
Jak topit,kde je chyba???

Dobrý den
zeptám se, jestli mi poradíte ohledně podlahového topení. Máme RD dřevostavbu cca 160m2. Vytápíme elektrokotlem protherm ray 12k. Máme 8 topných okruhů,stále ještě bez termostatů. Teď mám na kotli nastavenou nejnižší teplotu topné vody a to 25 stupňů. V domě máme nějakých 21-22 stupňů, ale podlaha není vůbec teplá,jen není studená. Když dám na kotli třeba 30 stupňů je podlaha teplá, ale zas je v domě strašné horko. Třeba v koupelně by bylo příjemnější přidat, ale zas by se to muselo nějak přiškrtit všude jinde.
Jde mi o to jestli mi termostaty budou něco platné, jestli dobře chápu ovládají jen pohony na průtokoměrech. Zjistil sem, že nám průtoky nejdou nijak extra štelovat,jelikož máme oběhové čerpadlo jen co je originál v kotli (wilo vhsl15/7.0 rkc w m ),takže průtoky jsou na všech okruzích cca na 1L. Popřípadě co se změní, když by se dalo silnější oběhové čerpadlo.
Vůbec nevím jak topit:(

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.