Kročejová izolace trámového stropu

Reklama
MV Marek Vnouček @marek.vnoucek před 6 roky03.03.2018 08:14:00
Kročejová izolace trámového stropu

Dobrý den,

Chci poprosit o doporučení, jakou kročejovou izolaci použít vzhledem k následujícím limitům či možnostem:

- jedná se o starý dům, kde jsou trámové stropy a 1. patro má od hrubé podlahy ke stropním trámům pouze 202 - 205 cm. (Dle toho jak "letí" stropní trámy, které jsou součástí krovu.)
- timto jsme limitováni i s deřmi, takže cílem je vymyslet to tak, abychom nemuseli odřezávat spodní hranu trámů kvůli dveřím (ty jsou v několika případech pod nimi a sahat do této konstrukce g hlediska statiky nechci).
- skladba hrube podlahy odspodu: částečně přiznané trámy (20x20cm), mezitim SDK, 12cm min. vaty, pak příložky na vyrovnání podlahy, v tom rošt pro podlahu a 22mm OSB.

Na to bych potřeboval nějakou kvalitní kročejovou izolaci max. 20mm právě kvůli výšce místností. Na to pak půjdou podlahová prkna s pero drážkou 24mm silná, která samozřejmě budu muset chytit do podkladu.

Nevím, zda tam dát např. Rockwool Steprock 20mm, nebo obětovat finance a investovat do 15mm desek Wolf PhoneStar? Bojím se, že až budu přes pero drážku chytat prkna k OSB, tak tuto izolaci (papír/písek) zničím.

Všechen hluk a pohyb se celkem logicky přenáší do stropní konstrukce a je to celkem rachot. Tak přemýšlím jak tomu pomoci.

Velice děkuji za podněty!

Marek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.