Vlažná voda z výměníku.

Vlažná voda z výměníku.

Zdravím. cca 1 měsíc registruji nižší výkon otopné soustavy. KK Geminox THRi 2-17C s externím zásobníkem je v provozu od 07/2006. Výstup z výměníku z chlazené spalovací komory je vlažný, tělo spalovací komory je horké. Čerpadlo se točí, oběhové kolo čisté, na stěně komory cca 0,5 mm černý povlak, který šel lehce odstranit. Zkoušel jsem i režim čerpadla ON. Motor čerpadla je dost teplý. Voda měkká + multiProtec. Bordel v sítku minimální, občas černé šupiny, není instalován magnetický filtr. Spalinová cesta čistá. Při proplachu kotle voda vytéká proudem, výměník by neměl být ucpaný. Před minulou topnou sezónou jsem připojil 4 radiátory, které byly po dobu rekonstrukce podkroví cca 1 rok odpojené + po 11 letech jsem dolil 1 litr multiProtec (16 radiátorů má obsah 102 l).
Dotaz: Je možné, že stěny výměníku i kanálu spalovací komory jsou izolované nějakým povlakem a nepředává se teplo do otopné vody? Lze nějak vyčistit nebo je nutné vyměnit chlazenou spalovací komoru? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.