Praskliny na zdech

Reklama
DM david mara @david.mara před 6 roky04.03.2018 16:29:00
Praskliny na zdech

Zdravim, hruba stavba stoji ted tretim rokem. Nyni se udelaly anhydritove podlahy a sadrove omitky a taky jsem zacal topit, nicmene objevil se problem. Dum zacal praskat. Material je duta cihla 45 a nasledne 10 cm zatepleni zvenku. Omitkari natahli omitku az k drevenym tramum bezu dilatacni spary, tudiz nektere praskliny pripisuju tomuto, nyni tramy obsekavam aby byl kolem tramu 2.5 cm prostor, praskliny vysekam a znovu aplikuji sadru. Nicmene nektere praskliny nejsou u tramu tam uz nevim cim to je zpusobeno a ted me vydesila navic jedna prasklina ktera je sice u horniho kraje tramu, ale nevysvetluji si ji tim ze omitka je dotazena az na tram, protoze trhlina je pres celou sirku domu napric nekolika mistnosti. Jedna se o vlasovou trhlinu, ale nevim jestli je jen trhlina v omitce nebo i v obvodovem zdivu, protoze z venku uz je zatepleni nevidim jestli je prasklina i na zdivu.. Pro ilustraci prikladam fotky.



Dalsim problemem jsou praskliny kolem tech tramu u pricek, ktere jak jsem psal pripisuji tomu ze omitkari neudelali dilataci kolem tramu, male praskliny problem nebudou, ale v jednom miste to "zapracovalo" tak za praskla evidentne nejen omitka ale i zdivo a to z obou stran pricky - obavam se aby ta pricka nebyla uz narusena tak ze spadne. Viz ilustracni obrazky s cislem 1,2 a 3.


Ma me to nejak znervoznovat, nebo mohu zustat vklidu ?|

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.