kotel Licotherm 26 CARBO 2dobrý den,
v 2/2016 jsem podal na Středočeský kraj žádost o kotlíkovou dotaci, ve které jsem uvedl, že budu instalovat kotel na tuhá paliva a biomasu. Následně jsem si vybral kotel Licotherm 26 CARBO 2, který na výstavě v Praze prezentovala společnost JT POTOS s.r.o. a na propagačních materiálech měla uvedeno palivo hnědé uhlí velikosti 02 a dřevní pelety. Kotel jsem koupil 17.1.2017 přímo od výrobce (výrobní č. LIC 6/2017, typ AH 26 CARBO 2), nainstaloval a v 3/2017 požádal o proplacení kotlíkové dotace. Dosud jsem však peníze z kotlíkové dotace neobdržel, naopak minulý týden přišla kontrola na čerpání zdrojů z kotlíkových dotací a zjistila, že na výrobním štítku je uvedeno povolené palivo pouze uhlí velikosti 02 a tudíž nesouhlasí nainstalovaný kotel s mojí žádostí o dotaci a výplata dotace je tedy ohrožena.
Chtěl bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s podobným problémem a jak případně dál postupovat, co doložit apod., aby byla moje žádost o kotlíkovou dotaci úspěšně vyřízena a proplacena. Doslechl jsem se, že ve stejné době, jako byl vyroben můj kotel začala firma vyrábět kotel Licotherm Combi, který je parametrově téměř shodný s mým kotlem CARBO 2, ale má už povolené palivo uhlí i pelety. děkuji všem za námět na řešení.