Hledám především uživatele kotlů DeDietrich. Nicméně je pravděpodobné, že kotle s výměníky, které jsou vyrobeny z hliníkokřemičité slitiny i jiných výrobců jsou časovanou bombou z hlediska dlouhodobého provozu a to především proto, že oxidují a tím se ucpávají spalinové cesty. U kotlů DeDietrich se to projeví chybovým hlášením ( E 36 ) týkající se spalinových cest. Běžná údržba nestačí a cca po 2-3 letech je nutné radikální chemické čištění, které poměrně předražuje provoz těchto kotlů. Myslím si, že se jedná o konstrukční vadu, ke které by se měli výrobci postavit čelem a řešit. Níže foto výměníku po 3 letech provozu a pravidelného servisu dle pokynu výrobce (tj. vysávání).
Na facebooku jsem založil skupinu pro sdílení https://www.facebook.com/groups/78863916… . Budu rád jestli se ozvou provozovatelé těchto kotlů, abychom se mohli domluvit na nějakém postupu a zkusili společnými silami zatlačit na výrobce k nějaké formě kompenzace.
Ja montuju safecleaner protoze se mi libi ze kolem magnetu je sitko, pokud jde o ten druhy asi nebude taky spatny ale…
před 3 roky
Prosím, pánové, rozhoduji se jaký zařadit filtr do našeho ústředního topení a mám dva favority : Ultima SafeCleaner…
před 3 roky
Kdyz namontujete magneticky filtr nalijete tam q800 a par dni to nechate kolovat v topeni asi to taky nic nezkazi…
před 4 roky
100 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení