hliníkový radiátor a panelový dům

Reklama
JS Jan Suchý @jan.suchy411 před 6 roky09.03.2018 14:30:00
hliníkový radiátor a panelový dům

Dobrý den,
zamlouvá se mi tento radiátor:

http://www.lipovica.cz/mood

jen mám obavu, zda je dobrý nápad jej montovat do paneláku, kde jsou tradiční ocelové rozvodové trubky a kde mají sousedé často litinu či plech apod. Zkrátka, zda toto heterogenní prostředí nemůže hliníkovému radiátoru škodit díky vzniklému chemickému prostředí v kolující vodě.

Dočetl jsem se, že je také složitější montáž na odbornost, než u litinových či plechových radiátorů - je to pravda ? V čem dané vězí ?

Prý je také radiátor povrchově náchylnější.

Můžete prosím osvětlit Váš pohled na věc ?
Děkuji

P.S:
Na stránkách uvádějí (nicméně to je i obchodní reklamština):

radiátory lze díky speciálnímu chemickému složení spojovat s měděnými, železnými i plastovými rozvody – pracují s pH vody v rozmezí 7 až 9,5 pH. Nepotřebují inhibitory.
radiátory jsou vyrobeny ze siluminia AlSi12Cu2 – speciální slitiny hliníku. Tato slitina je stabilní, homogenní, neporézní, chemicky a elektricky je neutrální k jiným kovům v otopné soustavě

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

63 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.