Kotel Mora Helios 24 zapaluje stále dokola

Rubriky:

PP Pavel Pokora @pavel.pokora před 6 roky09.03.2018 16:03:00
Kotel Mora Helios 24 zapaluje stále dokola

Zdravím, máme kotel Mora Helios 24, první sezonu v provozu.
Začal nám zlobit, nejprve sporadicky nyní se závada stále opakuje. Jde o to, že kotel zapálí, zvýší výkon a po cca 10-ti vteřinách zhasne. Tak pořád dokola. Žádnou chybu nehlásí. Opravář kotel vyčistil, vyměnil jakési čidlo, ale bez efektu. Nakonec se mi, po určité době snažení, zatím podařilo kotel přemluvit a topit opět začal. Většinou pohýbu kábly, poklepu čidla a podobně. Zdá se mi, že se nechá přemluvit poťukáním na plynový ventil, jak do něj vede hafo drátků, ale není to jisté.
Že se kotel chytil, poznám z toho, že zapálí na malý výkon, plamen hned ztlumí a zvyšuje velmi pozvolna. To je pak vše v pořádku, oproti "špatnému" zapálení, kdy výkon hned jde nahoru, plameny jsou značně "plandavé" a hned zavrčí ventil a zhasne.
Náš servisák prostě neví.
Poraďte prosím...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.