Odstranění trámů

Reklama
PK Petr Ka @petr.ka před 6 roky11.03.2018 13:18:00
Odstranění trámů

Zdravím,
Prosím Vás o pomoc, a radu.
Chtěl bych odstranit vazný trám. Zatím jsem dostal radu, podložit vazný trám, trámem 200 x 200 mm, a vazný trám vyříznout mezi sloupky abych docílil že nebudu mít "překážku" na podlaze. Vazné trámy jsou 3 na šířce baráku 9 metrů. 1. vazný trám je hned u štítu ( ten bych ponechal) 2. vazný trám je metr od středu baráku směrem k 1. vaznému trámu, a 3. vazný trám je cca jeden metr od štítu. Vazný trám 2 a 3 bych chtěl kompletně odstranit, abychom v podkroví měli více prostoru a nic nepřekáželo. Ted otázka, můžu tyto dva vazné trámy se stojkami kompletně odstranit za předpokladu že - 1. zpevním krov kleštinami které vůbec nebyly,a které jsme už nainstalovali nové z fošny 160 x 50 mm ( délka 3400 mm) a přišroubovali závitovou tyčí M20. Za 2. zpevněním pozednic způsobem pro šroubováním pozednice přes ocelový pás do trámu v podlaze ( 200 x 200) do všech trámu ( 8 trámu na 9 metru). A za 3. položením trámu 200 x 200 na nosnou zed která je uprostřed baráku a přidat nový sloupek 200 x 200 na podepření vaznice uprostřed, to samé na druhé straně pod druhou vaznici. V podkroví mě tak zůstanou jen dva sloupky a žádná jiná překážka.

Poradí mě někdo jestli je toto dostatečné pro odstranění vazných trámů, nebo musím ještě něco doplnit abych toto mohl provést, nebo je zela vyloučené vazné trámy se stávajícím sloupky odstranit?

Předem se omlouvám ale snad je pochopitelné co požaduji za pomoc :) a předem děkuji.

Edit.1: Oba dva štíty budou vyzděné celé do šířky 30 cm, a posílí se tím podepření vaznic, které ted sedí jen na vyzděných sloupkách 30 x 30 cm. viz. foto.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.