povinné revize plynové prípojky po odpojení plynu – jak casto se musí konat?

Rubriky:

BN Blanka Novotná @blanka.novotna před 6 roky11.03.2018 23:39:00
povinné revize plynové prípojky po odpojení plynu – jak casto se musí konat?

Dobrý den,
zdravím vsechny a budu moc ráda, kdyz mi nekdo konecne odborne poradí, co musím nebo naopak nemusím, proste jak vyresit problém s revizemi plynu v byte, kde se uz zádný plyn nenachází.
Uz pred 6 lety jsem na vlastni zadost odhlasila odber plynu, protoze to bylo v mém prípade nerentabilní. Mesícní pevné poplatky za plyn prevysovaly platbu za spotrebu plynu. Takze elektrina prijde levneji.

Bydlíme v  cihlovém dome, je tu 12 bytu, jsme SVJ. Jsou tu dva typy bytu – bud s plynovým sporákem a plynovou karmou v kuchyni, a ty mensí, jako ten muj, mají jen plynový varic a elektrický bojler pro ohrev vody. Topení je vsude stejné – dálkové.

V tomto byte se sachta s hlavnim plynovym potrubim ani nenacházi, pouze pripojka k plynu je vedena pres zed ze sousedniho bytu. Stoupacka - plyn se nachazi jen v sousednim byte.

Pracovnik xx.. plynomer demontoval a konec potrubi zazatkoval a zapecetil.
Tuto zmenu jsem nahlasila i nasemu predsedovi SVJ.
Vzdy kdyz v nasem dome probihala kontrola plynu, revizor plynu pozadoval i nadale pristup do bytu – minimálne 1 – 2x rocne. Je to nepríjemné, musím si vzít dovolenou nebo pozádat nekoho z rodiny, aby mu tuto kontrolu umoznil.
Ty kontroly se jmenují ruzne:

- kontrola spalinových cest – nemám karmu, ani v byte není komín (prípojka) tak se me netýká (???)
- revize a kontroly domovního plynovodu - tady je na přípojce plynu záslepka, takze mám povinnost umožnit tuto kontrolu? Jak casto? Pripadá mi divné, ze mám absolovat stejne casto kontroly jako ti, co mají v byte jeste plyn. sporák a karmu.

Existuje v tomto prípade nejaká moznost, zbavit se techto kontrol úplne? Kdyz v tomto byte není stupacka - plyn? Treba nechat zabudovat nejaký ventil uz v té hlavní sachte? Jelikoz 2/3 bytu v tomto dome vlastní plynový sporák a karmu, budou zrejme ty kontroly probíhat kazdý rok, takze urcite nikoho nepropravím o práci, predpokládám, ze SVJ platí za tyto kontroly urcitý pausál.
Dekuji vsem predem za názory, rady a tipy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.