Skladba podlahy v panelovém bytě

Reklama
JA Jiří Adámek @jiri.adamek871 před 6 roky12.03.2018 21:07:00
Skladba podlahy v panelovém bytě

Zdravím,

chystám rekonstrukci panelového bytu a mimo jiné mám v plánu měnit i podlahy. Podlaha je ve skladbě: panel, (písek a dřevotřískové desky) = cca 5cm. V některých částech jsou desky a písek již odstraněny a je tam jen beton.

Můj plán je takový, že vše odstraním až na panel a udělám novou vrstvu. Je to z důvodu, že nevěřím těm deskám, které se například při zatečení vody vzpříčí a podlaha je na vyhození. Ostatně kdysi dávno se to již stalo, proto je někde čistý beton.

Nová skladba:

1. Odlehčenou betonovou směs, rád bych použil Liapor Mix Final, který má dle technického listu minimální doporučenou vrstvu těch 5cm, což by vyšlo.

2. Podložku pod vinylovou click podlahu, cca 2mm

3. Vinylová podlaha "click" 4-5mm.


Bohužel výška podlahy je omezená, počítám že včetně krytiny bude mít cca 6cm. V dané situaci, je tato skladba OK, nebo lze vymyslet ještě něco lepšího, zejména s ohledem na kročejovou izolaci? Je mi jasné, že v paneláku nelze dělat zázraky, ale jde mi spíše o to, aby tato skladba nebyla ještě horší, než ta stávající.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.