Regulace podlahového vytápění

Rubriky:

Reklama
PH Pavel Hronek @pavel.hronek před 6 roky15.03.2018 06:22:00
Regulace podlahového vytápění

Dobrý den,
vím, že je to tu řešeno na spoustu místech, ale pořád mi to není uplně jasné. V novostavbě RD plánuji v 1PP deskové radiátory, v 1NP a v 2NP podlahové topení. Tepelné ztráty RD jsou spočteny na 30 kW, jako primární zdroj tepelné energie bude automatický kotel na tuhá paliva, časem nějaký alternativní zdroj (tepelné čerpadlo). Při regulaci počítám s ekvitermním řízením.

Vím, že se zde zmiňuje samoregulace podlahového topení a dlouhé setrvačnosti při nějaké změně, ale i přes to uvažuji dát do každé místnosti (pokoje, obývák a kuchyň) termostat a na rozdělovač elektrický pohon ventilu. Pokud totiž budu chtít v průběhu roku nastavit někde v pokoji jinou teplotu, musel bych ji nastavit průtokem na rozdělovači a to při každé změně.

Jaký na to máte názor? Má někdo topení řešeno podobně?

Děkuji za Vaše reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

92 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.