Nový kotel pro RD

Rubriky:

Nový kotel pro RD

Dobrý den.
Chtěl bych poprosit o radu. Tento rok bych chtěl vyměnit starý (cca 20let) plynový kotel Junkers ZWE 24-3. Kotel vytápěl RD z roku 1983 (přízemí-1p.-podkroví) cca 250m2. Rozvod v mědi + plechové UT. Ohřev TUV je řešen kotlem na dřevo. TZ budovy nevím. Spotřeba za minulé období 2016-2017 byla 17MWh. Letos to bude nejspíš více. Odpoledne to zkusím spočítat. Plynem se ale i vaří v přízemí. v 1p. máme sklokeramiku. V podkroví se už druhou sezonu topí jen na nezamrznou teplotu UT. Momentálně je neobydleno takže teď je plocha pro vytápění kolem 200m2,
Teď konečně můj dotaz.
Jaký kotel se zásobníkem by jste doporučili?
Bude dostačující kotel se stejným výkonem tj.24kW?
Má cenu koukat ještě po nekondenzačních kotlích (turbo)? Jedná se mi o to jestli se investice do KK vráti. Pokud bych započítal vyvložkování komínu pro KK + rozdil ceny TurboK vs. KK. Nemám představu o ceně vyvložkování cca 7m komín. U KK bych musel řezat do podlahy drážku na odvod kondenzátu.
Zatím jsem se pokukoval po Turbo Immergas Zeus 24. Ještě by se dal koupit do 35000. S tím že bych natáhl jen trubku pro přívod vzduchu. Komín by zustal původní pokud se nepletu.
S kondenzačním bych si nechal poradit. Na kterého výrobce koukat? Měl by být závěsný a zásobník TUV aby vystačil pro 6 lidí v domě. 4 dospělí a dvě ještě malé děti.

Mockrát děkuji za rady a tipy na kotle.
Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

63 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.