PROTHERM Rejnok a přepouštěcí ventil

Reklama
OH Ondřej Havlín @ondrej.havlin před 6 roky22.03.2018 21:06:00
PROTHERM Rejnok a přepouštěcí ventil

Zdravím,
nedávno jsem koupil byt, ve kterém byl nainstalovaný Protherm kotel Rejnok. Až doposud jsem kolem něj jen chodil. Dnes ráno blikla kontrola s vykřičníkem a přestal topit. Manuál pomohl rychle - tlak v kotli pod 1 barem. V té změti trubek jsem se nějak zorientoval a podařilo se mi kotel dopustit na zhruba 1,3 baru. Přitom mě začlo zajímat, k čemu slouží ten černý přepouštěcí závit Heimeier, který byl nastavený někdy mezi 100 mbar a minimem. Trubka za ventilem mizí ve zdi a trubka před ventilem taktéž. Obě se po spuštění zahřejí, takže jimi předpokládám proudí ohřátá voda z kotle. Jen nerozumím tomu, proč se rychleji rozžhaví trubka za ventilem (nastavení pod 100 mbar - tedy prakticky zavřený ventil), který, rozumím-li tomu správně, spíše omezuje průtok do oné trubky? A trubka před ventilem dlouho zůstává vlažná. Díky za radu ;)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.