Zahradní domek svépomocí - amatér

Rubriky:

Reklama
SL Stanislav Lozka @stanislav.lozka před 6 roky23.03.2018 21:06:00
Zahradní domek svépomocí - amatér

Plánuji postavit zahradní domek, který si hodlám koupit jako stavebnici . např něco takovéhoto: http://eshop.truhlarstvi-kopkas.cz/katal…

Řeším však jak s minimem námahy a ideálně i peněz vyřešit základy a podlahu. Našel jsem si tento návod na základový rošt s využitím impregnovaných KVH fošen a OSB desky, který mi přijde pro mé účely srozumitelný a i amatérskými prostředky proveditelný: https://www.cestadreva.cz/diskuze/viewto…

Jen se mi tam nezdá to překrytí OSB deskou. Pokud to chápu správně domek bude stát na této desce a ta tak bude vystavena zboku vlivu počasí. Jako řešení se mi zdálo použít desky CETRIS 22mm, než jsem se někde dočetl, že vlivem vlhkosti dilatují (což asi i ty OSB desky), takže si nejsem jist, zda je vhodné ji kotvit k tomu rámu, jak se radí v tom článku.

Jinak ten základový rošt hodlám mít na zemních vrutech (2x3 kusů) bayo.s 600mm a v rozích asi ještě s  200mm prodloužením pro vyšší nosnost.

Kopat betonové patky se mi moc nechce, půda je kamenitá, ale doufám, že tím vrutem to projedu. Navíc v tomto rozměru chatky je když už možná už lepší rovnou kopat celé pasy, pokud mám jít do nezámrzné hloubky.

Chtěl bych požádat o případné podněty co dělat jinak, lépe, levněji, jednodušeji, případně zda někde uvažuji zcela zcestně.

Předem díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.