Zapojenie ističovej skrinky - Rozdelenie na PN-C / PN-S

Reklama
JJ Jaroslav Jankovič @jaroslav.jankovic před 6 roky30.03.2018 22:16:00
Zapojenie ističovej skrinky - Rozdelenie na PN-C / PN-S

Dobrý deň,

plánujem osadenie novej ističovej skrinky do bytu a predrátovanie.

Časť elektroinštalácie je v pôvodnom stave (Hliník, 2-vodiče, L a PEN vodič prepojený v zásuvke z nulového vodiča na kolík).

Časť elektroinštalácie zásuviek je nová (Meď, 3 vodiče, L/PE/N, kolík samostatne napojený na PE vodič). Nové 3-žilové vodiče sú natiahnuté až do pôvodnej ističovej skrinke, tu je však L vodič napojený do pôvodných ističov (rok 80.-90.) a vodiče PE a N sú spojené na pôvodnej PEN svorkovnici. Žiadny chránič, žiadný nový istič. Byt som v takomto stave dostal.

Do bytu je prívod 2 vodičov - L a PEN.

Do pôvodnej elektroištalácie nebudem zasahovať, akurát plánujem vymeniť ističe. Novšiu elektroinštalácie plánujem zapojiť do prúdového chrániča a následne do ističov. Všetko chcem skompletovať do jednej skrinky.

Na kontrolu prikladám schému zapojenia, ktorú som nakreslil. Je potrebné prizemnenie? Poprípade je možné vynechať PE svorkovnicu a zemniace vodiče z nového okruhu viesť priamo do PEN svorkovnice?

Ďakujem za pripomienky.

Jankovič

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.