Řízení el. podlahovky - limiter

Rubriky:

Reklama
MK Michal Kahovec @michal.kahovec před 6 roky31.03.2018 14:28:00
Řízení el. podlahovky - limiter

Dobrý den, vážení,
chtěl bych poprosit o vaše poznatky z praxe v rámci řízení el. podlahovky. Konkrétně mi jde o to, že bych potřeboval řídit poloakumulační el. podlahové topení (v anhydritu) prostorovými termostaty, které nemají vstup pro podlahovou sondu. Nejde o úsporu na termostatech, ale o požadavek na nadřazený systém, který zkrátka termostaty s podlahovou sondou nemá. Jde mi tedy o podchycení havarijního stavu přehřátí podlahy, což z toho co jsem dohledal nemusí být jen problém u termostatů bez sondy (porucha termostatu, stykače, spečení kontaktů řídícího relé atd.). Jediné vhodné zařízení, co jsem k tomu našel je limiter, viz. odkaz níže. Řeší to poměrně elegantně nejen můj problém termostatů bez sondy, ale zároveň je to pojistka pro případy, kdy selže hlavní řízení (sériové zapojení). Co mě ale zaráží je, že podobné zařízení nenabízí žádný renomovaný výrobce a nikde se o tom "nediskutuje", ani výrobce el. kabelů se podobnou problematikou vůbec nezaobírá. Tak by mě zajímalo, jestli má někdo s podobným řešením nějaké praktické zkušenosti, příp. jestli se vůbec nějak v praxi řeší nějaká ochrana proti poruše řídícího systému.

Díky moc :)

http://www.topeni-regulace.cz/topeni-cz/…

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.