Odstranění zákládací lišty

Rubriky:

Reklama
JK Jan Korelus @jan.korelus před 6 roky01.04.2018 15:50:00
Odstranění zákládací lišty

Zdravím všechny diskutující, potřeboval bych poradit s jedním problémem, do kterého jsem se dostal jak jinak než vlatsní vinou.
Před pár lety jsem dělal zateplení domu, použil jsem polystyren a jako spousta dalších jsem to všechno založil na hliníkovu lištu. Dnes už samozřejmě vím, že to byla chyba...

Zatím to nijak zvlášť nevadí, není ještě zateplený sokl. Nicméně mám v plánu zateplení soklu dodělat (samozřejmě, to mělo být dřív než zateplení fasády, ale z fin. důvodů to nebylo možné). A nechci samozřejmě pak řešit problémy s kondenzací vody kolem lišty. A ať hledám jak chci, nikde jsem nenašel zkušenost s odstraňováním té lišty. Jen zde jednu diskuzi, kde radili odříznout lištu podél, tedy jednou těsně u baráku a podruhé třeba 6cm od baráku. Soklový polystyren pak přidrží zbytek lišty. Nebo by stálo za to, odříznout lištu od baráku úplně? Tedy při čelním pohlaedu i cca 1cm od spodku zateplení a pak odříznout zespoda u baráku? Pak bych dal na spodní stranu rohovou lištu pro zpevnění, ale zároveň se trochu bojím co by udělala vrstva lepidla, která by vznikla zepředu zateplení. Už bytam byly celkem tři vrstvy perlinky (na hliníkovou lištu jsem dával ukončovací platnovu lištu s okapničkou) a celkem dost stěrky, k tomu nová vrstva by nemusel dopře přilnout.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.