Černý odběr?

Rubriky:

Černý odběr?

Ahoj potřebuji poradit
Dělám správce budovy ve firmě. V elektrické skřini jsme měli mnoho let dva elektroměry , jeden nový digitální elektronicky a ještě takový ten starý křižík mechanický . Věděl jsem , že ten mechanický měři odběr elektřiny 3 pokojovému bytu , který je také součastí budovy. Podle tohoto elektroměru nám i nájemník platil spotřebovanou elektřinu. V bytě jsou i přimotopy. Celé ty roky jsem žil v doměni, že spotřebu za celou budovu měři ten chytrý eletroměr a ten starý tam je jen jako podružné měření, aby se vědělo kolik spotčeboval ten najemnik , který pak platil stejně elektřinu nám .
Pak se ale začali dít věci , cca před měsícem navštěva z ČEZ montér, že potřebuje provést kontrolu elektroměru , to jsem bral jako normální v pohodě.
Ale minulý týden přijela k nám neoznačená dodávka, že jsou externí firma detektivové ČEZ na černé odběry měli kamery na hlavách prostě jak policie . A že máme černý odběr . A řekli mi, že ten mechanický elektroměr není žádné podružné měření , ale neevidovaný elektroměr zapojení přímo do sítě a z jejich hlediska černý odběr . Proto také ten ten elektroměr odvezli být odpojili a prý nás čeká velice tučná pokuta za černý odběr . Půjde to prý do sta tisic!!
A teď se ptám jestli tohle není všechno chyba CEZu? ten starý elektroměr byl za zaplombovanou časti kam se ani nikdo od nás nedostane a navíc byl také zaplombovaný Tak není to celé chyba ČEZU ? Ten nás však obvinil z černého odběru elektroměr odpojil a chce šilenou pálku peněz

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.