Bublání při ohřevu vody

Rubriky:

Reklama
MT Michal Tauchman @michal.tauchman před 6 roky03.04.2018 17:22:00
Bublání při ohřevu vody

Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně ohřevu vody. Jsme krátce v novém bytě, kde je na ohřev vody instalován průtokový plynový kondenzační kotel Junkers CerapurCompact. Jsme tu pouze přes zimu a celou dobu byl kotel v režimu topení. Nyní, když se oteplilo, přepnul jsem kotel do letního režimu, ale v letním režimu dělá neobvyklou věc, a to, když ohřívá TUV, tak to v něm najednou bublá, jako by tam kolovaly bubliny vzduchu nebo se vařila voda, takový je to zvuk. Máme se něčeho obávat? Teplá voda teče normálně. Jen mne překvapuje, že v zimním režimu se dle dipleje při puštění teplé vody (přepnutí do režimu TUV) voda při zavření průtoku ohřála na 45°C a kotel chvíli čekal, zda bude odběr pokračovat. Pak se vrátil k topení. Nyní v letním režimu se ohřeje tak na 60-65°C. Nastaveno je pořád 40°C.

Děkuji předem za rady.

MT

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.