Zateplení fasádyDobrý den,
Chtel bych se zeptat na názor ostatních jestli dům zateplovat či nikoli. Obytná část domu je z Ytongu tl. 450mm lambda. Garáž a špajz je z Ytongu 300mm. Dům jsem koupil jako hrubá stavba a v celé obytné casti byly plánované fr. Okna což jsem nechtěl a krom 2 oken jsem všechny prizdil na klasické parapety a 1 úplně zazdil. Jde mi o ty svislé spáry bez,, provázání,, kvůli tepelným mostum kterých tam díky tomu prizdeni je dost, navíc dům není dle mého úplně ideálně vyzden a místy jsou vidět větší spáry než by mělo. V podlaze bude skoro 25cm polystyrenu a ve stropě min. 30cm foukane izolace, okna jsou 3 skla, vytápět budu tepelným čerpadlem. TZ byly vypočítány v původním projektu 12,4kw , pocitam že se těmi 3skly a zazdenim snížili ale naopak v 1 třetině domu chci udělat ještě dětské pokoje v podkroví a tím se zase naopak ztráty zvednou ale nevim o kolik. Jde mi o to jestli celý dům zateplovat a jestli to má cenu. Z důvodu rosneho bodů bych musel dát min 15cm polystyrenu nebo něco difuzne otevřeného např vatu, Baumit open, multipor což je finančně dost náročné. Dům má cca plochu fasády cca 350m minus otvorove prvky. Vrátí se mi vůbec tato investice?