Jedna vnitrni jednotka pro vice mistnosti

Reklama
KC Karel Chroustal @karel.chroustal před 6 roky06.04.2018 11:54:00
Jedna vnitrni jednotka pro vice mistnosti

Dobry den,
potrebujeme pres leto trochu ochladit nas byt. Nepotrebujeme chladit prilis moc, stacilo by nam o 2-3 stupne, odhaduji. Klimatizaci porizujeme zejmena kvuli castemu koureni v patre pod nami, kvuli kteremu nelze bez rizika vetrat ani v jakoukoliv nocni hodinu. Predstavuji si, ze s klimatizaci budeme vetrat jen kvuli vymene vzduchu za cerstvy.
Vnitrni jednotku bychom nejradeji umistili do chodby a pozadovanou mistnost (obyvak nebo loznici) nechali ochlazovat pres otevrene dvere. K podobnemu usporadani jsem tu na foru nasel dva prispevky a zda se, ze by to pro nas mohlo byt dostatecne reseni. Vnejsi jednotka bude na balkone.
Na prilozenem schematu je zelene naznacena pozice jednotky nad dvermi. Toto umisteni ma vyhodu v tom, ze se nemusi tahat hadice pres chodbu a podle vyjadreni technika by to snad melo jit i bez cerpadla kondenzatu. Mezi dvermi je asi metr zdi, schema zde neni presne.
Technik doporucil spise usporadani s jednotkou nad vstupnimi dvermi, naznacene zlute, kde by vzduch z klimatizace proudil smerem do dveri loznice a kuchyne, a ty by se tedy ochlazovaly lepe nez u predchozi varianty. Problem je zde, kam s kondenzatem. Pravdepodobne bych to resil samospadem do odpadu umyvadla v koupelne.
Posledni moznost je mit v kazde mistnosti vlastni jednotku. Vedeni bude kratke, kondenzat samospadem, ucinnost zajistena. Toto usporadani ale nepreferujeme z duvodu mozne hlucnosti a moznosti nadmerneho vystaveni se proudu studeneho vzduchu.
Budu vdecny za vase komentare k moznemu umisteni klimatizace.
Dekuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.