čerpadlo do studny

Reklama
VV Venda Vlček @venda.vlcek před 6 roky07.04.2018 15:15:00
čerpadlo do studny

Dobrý den všem přátelé, chtěl bych vás poprosit o radu.
Mám studnu 6m hloubka, voda do 5m a řeším nějaké čerpadlo ( systém ) které by se dalo dát jako ponorné přímo do studny. Mám variantu, dám ponorné čerpadlo a vedle na zdi bude vypínač kterým se sepne, ale jelikož chci zavlažovat až do vzdálenosti cca 60 m od studny, tak by to bylo velmi nepraktické, musel bych hadici někde na zahradě položit a než dojdu k vypínači, voda stále teče.
Potřeboval bych poradit, nějaké jednoduché řešení, prostě abych si klasicky na začátku otočil ventil a na konci hadice bude pistole, která pouze při máčknutí bude vodu pouštět. Po skončení zavlažování opět zavřu ventil.
Jde mi o co nejjednodušší řešení, budu rád za případné tipy potřebných komponentů včetně čerpadla v co nejlepší cenové hladině, financí bohužel moc není.
Jinak potrubí je cca 80 cm v zemi PE 32x4.4mm, ve studni je vyvedeno od poklopu studny cca 1m tzn. asi 30-50cm nad hladinou a u stodoly vyúsťuje cca 1,5 m nad zemí. U potrubí je ve studni i přívod 220V. Na zimu by se asi potrubí mělo nějak vyfouknout?.
Děkuji všem za rady, jsem absolutní laik, Venda.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.