vyvedení kouřovodu skrze stěny na sousední parcelu

Rubriky:

VP Vít Přívratský @vit.privratsky před 6 roky09.04.2018 08:37:00
vyvedení kouřovodu skrze stěny na sousední parcelu

Dobrý den,
řeším problém s rekonstrukcí. Koupil jsem byt ve starším domě (1920 cca, 3 patra, my uprostřed) a potřebuji zrekonstruovat topení a instalovat kondenzační kotel. Ale problém je s vývodem kouřovodu. Jako nejlepší a nejpohodlnější cesta se zdá skrze zeď ven. Skrze sousedy nad námi a střechu to bohužel nepůjde, není kudy vést.
Jistě existují nějaké normy upravující tyto realizace. Techicky by to provést šlo, přístup na zeď z venku je ze sousední střechy. Nad vyústěním kouřovodu okna nejsou a požární norma by měla být tedy ok.
Ale můj kouřovod z mé stěny bude vyčuhovat nad střechou sousedního domu. V tom je nějaký problém? Co se stane, když budou chtít zvednout patro? Řeší se nějaká otázka "věcného břemena"?
Situace viz příloha - obr katastru + pohledy na situaci. My červeně, sousední dům zeleně. Vyústění červeným křížkem.
Takže můj dotaz - je možné takto vyvést kouřovod a jakou mohu mít jistotu, že mi ho nikdo v budoucnu nezlikviduje? A vadí, že můj kouřovod vykukuje těěch pár cm na sousední parcelu?

Děkuji za odpovědi a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.