nopovka, obsyp domu

Rubriky:

Reklama
MN Michal Novák @michal.novak510 před 6 roky14.04.2018 22:30:00
nopovka, obsyp domu

Dobrý den,

rád bych se zeptal na názor ohledně spodní stavby.

Situace je dle obrázku. Stavba je na mírném svahu. Betonový pas je po stranách proveden kaskádovitě tak, aby ze strany s nižším terénem byl proveden ve větší hloubce. Tvarovky jsou až po tento pas obloženy extrudovaným polystyrenem. V současné době zamýšlím obložení soklu (lepidlo, perlinka) a dále to buď pomocí marmolitu nebo nějaké barvy určené pro sokly.

1. dotaz. Je nutné používat ještě nopovou folii? Všude čtu, že ji všichni používají a dělá se z toho všezachraňující instrument. Spodní vodu nemáme a jsem v relativně suché oblasti. Máme ale stavbu bez přesahů střech.

2 . dotaz. Na straně s nižším terénem plánuji udělat obsyp do nějaké vzdálenosti od domu. Jak toto provést? Prostě udělám stěnu např. ze svahových tvarovek a vysypu hlínou? Je nutno to nějak oddělit od XPS?

Děkuji za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.