Zateplení kamenného domu?

Reklama
FS Filip Snášel @filip.snasel před 6 roky15.04.2018 23:49:00
Zateplení kamenného domu?

Dobrý večer,

řešíme aktuálně rekonstrukci starého kamenného domu, který bude mít minimálně sto let. Nicméně vlhkost jsme naměřili maximálně 3% a zdivo je obecně ve velmi dobrém stavu. Část chceme ještě přistavět (viz foto).

Problém však nastává u výběru topení a obecně u otázky, jestli zateplit, nebo nezateplit. Původně jsme chtěli TČ vzduch-voda, ale při současné TZ to asi nebude reálné. Pokud bychom zateplili kamennou zeď, tak se zase bojím rosení a toho, že nám za pět let někde začne plesnivět stěna.

Řešení je samozřejmě i nezateplit, koupit výkonný kotel na pelety (žena odmítá uhlí) a méně finančně náročnou surovinou prostě topit víc.

Dům není podřezaný a poslední úpravy jsou někdy z osmdesátých let, takže kostlivce očekáváme, nicméně u této zásadní otázky se prostě těžko rozhoduje. Rád bych tedy poprosil místní odborníky o pomoc při řešení.

Díky moc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.