Napojení balkonu na zateplenou fasádu

Rubriky:

Reklama
LM Luděk Maroušek @ludek.marousek před 6 roky18.04.2018 13:21:00
Napojení balkonu na zateplenou fasádu

Dobrý den všem,
měl bych na Vás všechny k diskuzi problém, který řeším s napojením balkonu (ochozu) kolem domu na stávající fasádu.

Jde o vysutý litý betonový balkon, pod ním není obytná místnost, severní a severozápadní strana, lomený kolem domu délka cca 18m, šířka 1,5m.

Na domě je klasické zateplení polystyrenem a hrubá fasáda. Ale problém je v tom, že balkon potřebuji nově vylít betonem do sklonu od domu a tím pádem se částečně fasáda zakryje novým betonem. Mezi nově nalitý beton a fasádu chci dát dilatační miralonový pás.

Tedy, vznikne vnitřní roh beton x fasáda a potřebuji zaručit odvod vody po fasádě. Nejprve mě napadla varianta tekuté hydroizolace (např. Den Braven tekutá dvousložková) v kombinaci s těsnící páskou. Tedy do živé natřené hydroizolace dát do rohu pásku a přetáhnout. Ale přímo výrobce mi nebyl schopen potvrdit, že tato varianta bude fungovat a voda se pod ní nedostane.

Je mi jasé, že ideální varianta je se mechanicky dostat pod fasádu a zaručit odtok vody přes hranu. Finální povrch bude volně ložená dlažba 5cm, mám tedy teoreticky prostor jakýkoliv zásah do fasády touto dlažbou překrýt.

Poradíte mi prosím ze zkušenosti jak na to? Napadlo mě např. v úrovni nového betonu fasádu proříznout a dostat se cca do poloviny tloušťky polystru a zasunout do mezery IPU, případně fasádu nad IPOu zakončit rohovou plastovou okapničkou s navařenou perlinkou (ale tam už budu hraniční s výškou). Vzniklou spáru bych poté začistil trvale pružným tmelem.

Ale, co by toto řešení znemanalo pro vzlínající vodu. Případně nemáte zkušenosti s nějakým plechovým profilem, který by se dal použít? Nebo uvažuji uplně špatně a dá se to řešit nějak elegantněji?

Budu rád za každý názor.

Pokusím se vyfotit pro lepší představu.

Moc děkuji za rady.

Luděk

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.