Jak zajistit na dva roky zdroj el. energie ?

Reklama
RS Radim Suszka @radim.suszka před 6 roky19.04.2018 10:06:00
Jak zajistit na dva roky zdroj el. energie ?

Zdravím, mám takový zajímavý dotaz. Stavím RD a čekám na přípojku elektřiny. Bohužel, ale v trase kterou čez povede přípojku došlo ke změně majitele pozemku a ten požaduje za věcné břemeno finance, které čez nechce dát. Momentálně proběhlo poslední možné jednání ( opět bez úspěchu ), takže je již defakto z čezu odsouhlašen návrh na vyvlastnění. K danému věcnému břemeni je již zpracován cenový odhad na vcelku minimální částku. Čez nabízí dle mého názoru rozumné peníze obšem majitel i přesti trvá na trojnásobku.

Nicméně k dotazu. Dostal jsem se do fáze kdy budu mít postaven RD ale bez přípojky elektřiny... budu čekat na průběh vyvlastnění a následně samotné realizace. Potřeboval bych tedy zajistit do této doby nějak z vlastních zdrojů přísun energie.

Nejsme nijak nároční, takže se omezíme co jen to půjde ovšem narážíme na topení ( měli jsme plánovány akumulační kamna, které vytápí pouze obývací pokoj s kuchyní a chodbou ) a ve zbývajících pokojích el. rohože. Jsme schopni toto pokrýt fotovoltaikou ? Eventuálně ještě nějaká větrná turbína ?

Jsme dva dospělí a dvě děti

Čovku budu s největší pravděpodobnosti upravovat na kořenku.

Díky za jakékoliv info jak by jste postupovali vy. Bydlet máme kde, ale přece jen nás to láká jít i za nějaké větší investice do fotovoltaiky na RD a mít možnost se přestěhovat na RD

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.