Trocall vs. Salamander vs. Schuco

Rubriky:

Reklama
JB Jan Bureš @jan.bures060 před 6 roky19.04.2018 22:29:00
Trocall vs. Salamander vs. Schuco

Dobrý den. Rád bych znal váš názor, případně osobní zkušenosti s těmito okenním profily. Realizujeme výstavbu rodinného domu a rozhoduji se mezi následujícími:
Trocal 88 classic (1.obr.); SALAMANDER STREAMLINE 76 AD (2. obr.);SCHÜCO Corona Si 82 MD (3.obr). Z hlediska tepelně izolačních vlastností vycházejí velmi podobně, stejně tak jako i jejich ceny (Schuco o něco dražší). Zajímá mne ale zejména váš názor na tuhost profilů, respektive jejich odolnost vůči teplotním vlivům. Okna budou z vnější strany antracitové barvy a orientována na jih. Byl jsem upozorněn, že vlivem teplot mohou podléhat deformacím. Zajímá mne, jestli je toto do jisté míry možné eliminovat právě způsobem provedení ocelové výztuže (uzavřená, případně "U"), případně zda na toto chování mají vliv i jiné parametry oken (například kvalita kování apod.). Schuco je mi prodejcem nabízeno jako exkluzivní výrobek jak jinak :) , za který se vyplatí si připlatit. Přijde mi ale, že zrovna nabízená okna Schuco mají ze všech tří nejméně ocelová výztuže, ale možná se mýlím (viz. přiložené obr.). Prodejce Salamander Streamline mi úmyslně nacenil Stramline 76 AD, jsou bezporuchová a paradoxně právě na širší profily mají údajně historicky více reklamací.

Děkuji
JB

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.