Zdravím!
Rekonstruuji svépomocí podlahu dětského pokoje nad sklepem (20m2). Sklep je klenbový (resp. dvě klenby), vlhký (ale s malým oknem na větrání), zabírá cca 3/4 místnosti. Chtěl bych tímto zajistit lepší tepelnou pohodu. Bohužel, mám velice málo prostoru pro tepelnou izolaci. Skladba podlahy nyní - klenba, podkladní beton s kari sítěma, hydroizolace. Na čistou výšku podlahy mi zbývá cca 7,5 cm. Co s tím? Mám tam naskládat 5 cm šedého podlahového polystyrenu (dvě vrstvy, 2+3 cm) a OSB desky dvě vrstvy po 12 mm nebo existuje i jiné lepší řešení? Slyšel jsem něco i o PIR/PUR deskách, ale nemám s tím zkušenosti a samozřejmě hraje roli i cena..
no tlačím to tam protože mám takový divný pocit z toho že ty betonové panely jsou v kontaktu se zdmi sklepa a…
před rokem
no tlačím to tam protože mám takový divný pocit z toho že ty betonové panely jsou v kontaktu se zdmi sklepa a…
před rokem
Folie, na kterou budete dávat trubky bude jako řešeto od sponek. I tak se tam ta vlhkost dostane, protože střídání…
před rokem
21 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení