Dakon DUA nehřívá TUV

Rubriky:

Reklama
JD Jan Dohnal @jan.dohnal870 před 6 roky23.04.2018 11:34:00
Dakon DUA nehřívá TUV

Dobrý den,
mám kotel Dakon Unical DUA 28 BK vyrobený 1999. Zatím velice spolehlivý. Řešily se jenom studeňáky na desce a relátka. Nyní přestal ohřívat TUV. Plamen normálně zapálí. Chvilku jede na plný výkon. Potom se z expanzky začnou ozývat rány jako kdyby se tam něco kovového uvolnilo. Přitom kolísá tlak na manometru asi +- 0,2. Kotel se potom vypne. Červená kontrolka se nerozsvítí. Tak je to pořád dokola. Topení po přepnutí funguje normálně. Napadlo mě, že je vadné čerpadlo TUV. Prohodil jsem čerpadlo z topení a TUV. Potom jsem ještě vyčistil zásobník. Myslel jsem, že v něm lítají kusy z anody. Naspodu bylo jenom trochu bahna a kousků vodního kamene. Anoda je v pořádku. Pořád stejná závada. Tlak v expanzce je asi 1,2 měřeno při napuštěném topení. Může se v expanzce něco uvolnit, co dělá ty rány? Může být závada na ovládání čerpadla TUV? Slyším ho ale běžet. Vyměnit expanzku? Kotel ale normálně topí. Poraďte mi prosím. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.