Plynový kondenzační kotel - spaliny

Rubriky:

Reklama
MS Martin Sobotka @martin.sobotka590 před 6 roky24.04.2018 21:59:00
Plynový kondenzační kotel - spaliny

Dobrý den, chystáme výměnu kotle za kondenzační kotel na spalování zemního plynu. Zajímalo by mě, jak je to s dopadem a rozptylem spalin.

CO2 a NOx (hlavní emise u spalování plynu) jsou těžší než vduch a dočetl jsem se, že u kondenzační kotle je nížší teplota spalin a měl by být instalován spalinový ventilátor, aby došlo k bezpečnému odvodu spalin. Tzn, že po výstupu z komínu nedojde k vystoupání emisí do "takové" výšky (protože ne tak horké spaliny) a rozptyl emisí v prostoru je nižší?

Vycházím ze zkušenosti, kdy u stávajícího způsobu vytápění (kotel na uhlí) ve chvíli, kdy se to spalování utlumuje, dochází k tomu, že spaliny po výstupu z komína okamžitě padají dolů a zamořují blízké okolí. Bydlím v panelovém domě (4 patra) pod komínem.

Prosím o názor nebo vysvětlení.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.