Odstranění rákosového stropu a podbití z prken v podkroví

Reklama
ZH Zbyněk Houska @zbynek.houska před 6 roky28.04.2018 16:36:00
Odstranění rákosového stropu a podbití z prken v podkroví

Dobrý den,

řeším jak na rekonstrukci stropů. V části domu je podkroví (světlost 255 - 260cm) kde je ze spoda rákosový strop a podbití z prken. Je tam taky dost šikmé plochy. Mezi trámy je (někdy položená i přes trámy) velmi stará izolace - vata zabalená v plastikové fólii, lepenka a pak novější skelná vata. Trámy jsou 16 cm. Půda není pochozí a nemá horní záklop. Mezi trámy je minimálně zásypu, žádná škvára atd, jedná se vesměs o staré nečistoty a spoustu prachu. Pod taškami je střešní fólie, ale parozábrana chybí.

Vzhledem k tomu, že takto udělaný strop telepně neizoluje, tak řeším odstranění rákosu a podbití z prken a nahrazení SDK a předělání izolace. Vede mne k tomu zejména fakt, že přes půdu je odtsranění staré izolace problematické, je tam málo místa - pohyb pouze na všech čtyřech nebo na bobku a dále fakt, že bych takto získal zpět prostor pro novou izolaci a zamezil tepelným mostům. Prostor pod trámy (podbití rákos atd) tipuji na cca 4 - 6 cm. Posledním důvodem jsou ony zmíněné šikmé plochy, tam už není momentálně kam přidávat izolaci.

Pokud bych nebral v potaz odkrytí ploch bez omítek v půdním prostoru, které bych takto obnažil, je tu něco na co bych si měl dát obzvlášť pozor?

ZH

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.