Jak vyřešit topení při rekonstrukci domu?

Reklama
LF Lenka Foretníková @lenka.foretnikova před 6 roky01.05.2018 13:59:00
Jak vyřešit topení při rekonstrukci domu?

Zdravím, mám dotaz. kupujeme domek,kde bude probíhat celkem rozsáhlá rekonstrukce. Jde o domek z cihel, dole 2+1 (bud toho velké Lko +kk a nahoře se bude dělat podkroví. Momentálně sestavuji rozpočet na rekonstrukci pro banku a přemýšlím a pročítám co a jak....u topení jsem úplně mimo. V domku se bude zateplovat podkroví, sklep, vymění se okna za plastová. Fasádu prozatím neřešíme, ale časem snad něco jako provětrávaná? Něco jsem o tom četla, že tak starý dům (1912), i když je suchý a obkopaný, není dobré zateplovat. Dosud byl vytápěný přímotopy, plus jsou v dolním pokoji, cca uprostřed domku kamna (která chceme nechat, jen já bych je nejradši nějak obezdila kvůli dětem a psovi, ale nevím, jestli to u kamen je možné :D ). Mezí tímto pokojem a vedlejším je příčka, ve které měla předchozí majitelka díry (kvůli teplu). My tu příčku i všechny ostatní dole budeme bourat. Ve sklepě je připravený kotel na tuhá paliva, čeká na zapojení, a na nás je se rozhodnout, jak topit. Moje přání je podlahové topení, které dolů nejspíš bude, ale nevím, jak podkroví. V polovině domu je totiž dřevěný strop, který tam nejspíš zůstane. Je možné dát dolů podlahovku a nahoru radiátory? Nebo i na polovinu podkroví, kde je betonový strop podlahové a radiátor pouze do ložnice (kde stejně skoro netopíme)? Jak složité je takové řešení, pokud je vůbec reálné a na kolik to tak může vyjít? (když už tvořím ten rozpočet) Za předpokladu, že rozvody, celou podlahovku včetně anhydritu, zapojení (i těch radiátorů) si netroufáme sami a budeme hledat nějakého malého řemeslníka? Cenově vůbec nevím(Materál a práce), nejsme nijak nároční, jen chceme mít doma teplo od podlahy (hlavně kvůli dětem). Případně, pokud je tady někdo kdo tomu rozumí, a poradil by jak efektivně vyřešit topení?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.