Odvod spalin plynové varny minipivovaru

Rubriky:

Reklama
MS Michael Stern @michael.stern před 6 roky01.05.2018 17:13:00
Odvod spalin plynové varny minipivovaru

Dobrý den,
dovoluji se na vás obrátit s prosbou o radu ohledně správného nadimenzování technologického komínu a odkouření. Dáváme s kamarádem dohromady varnu minipivovaru a narazili jsme právě u komínu, respektive u odkouření plynové varny. V praxi jsem již podobné věci viděl zapojené různými způsoby (kouřovod vystrčený přímo na střechu bez komínu apod. :), ale chtělo by to udělat pořádně podle předpisů.

Jedná se o odkouření dvou plynových nádob (kotlů na vodu/mladinu), jedna s atmosferickým hořákem o výkonu 20 kW, druhá 35 kW. Jedná se o plynové spotřebiče kategorie B.

Na internetu jsem našel informaci, že v případě technologických plynových spotřebičů lze odkouřit i dva do jednoho sopouchu komínu. Pak by údajně měla být minimální účinná výška komínu od tohoto sopouchu 4 m. V praxi by to vypadalo přibližně jako na přiloženém obrázku.

Rád bych se zeptal, zda jsou tyto úvahy správné a hlavně zda byste nevěděli o způsobu, jakým určit vnitřní průměr komínu? Byl bych rád i za kontakt na odborníka, který by to dokázal např. na základě výpočtu spalinové cesty a byl by ochoten se takové maličkosti věnovat (samozřejmě za odměnu) :). Díky moc!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.