Dotaz - vytápění RD

HS Honza Sperl @honza.sperl před 6 roky04.05.2018 23:48:00
Dotaz - vytápění RD

Dobrý den, jsme ve fázi dokumentace ke stavebnímu povolení, ale nastal problem stran TČ. Původní záměr byl navrhnout otopnou soustavu - podlahové vytápění teplovodní prvotně osadit elektrokotlem a za rok po kolaudaci si zazadat o dotaci (2020) a pořídit tepelné čerpadlo vzduch-voda. Nicméně nyní s elektrokotlem ani v kombinaci s krbem nesplnujeme PENB. Tep ztráty jsou na hraně nízkoenergetického domu, o dotaci Zelená úsporám jsme nežádali, rekuperací spíše totiz nechceme. Dům je stodola o 2 NP, vytápěná plocha 160m2, TZ 7,5 cca. PENB by asi prošlo, kdybychom pořídili kotel na biomasu, solary apod, ale to nechceme.

Vyplatí se pořídit rovnou TC i bez dotací? Nebo máme nyní pořídit kondenzační kotel (plyn je v kapličce)? Nějaký jiný nápad či fígl?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

45 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.