zvýšení podlahy v RD

Reklama
Pavel Šebesta @pavel.sebesta237 před 6 roky05.05.2018 00:15:00
zvýšení podlahy v RD

Dobrý den,

mám RD s bývalou přístavbou, která je nyní plnohodnotnou součástí domu a slouží jako chodby a koupelna. V místě této bývalé přístavby je ovšem cca o 40cm nižší podlaha, než ve zbývající části domu.

Otázka zní, co s tím?

Podlahu chci zvednout, použít podlahové topení.

mám zde spoustu cihel ze Siporexu, napadlo mě je tam vyskládat, zalít betonem a následně provést konečnou podlahu - izolace, podlahovka, krytina.

Nebo mě napadlo, jestli není smysluplnější položit na stávající podlahu trámy, a podlahu zvednout takto (kdyby tam člověk chtěl někdy něco kopat, snáze rozebere takovouto skladbu, než vykopávat 50cm betonu (jaká je tam nyní výška netuším). ale zase je to studená chodba, nevylučuju, že se tam nemusí někde objevit vlhkost a pro dřevo tedy nepříjemnost.

Jak byste tutozáležitost řešili vy? Je vůbec má úvaha využití cihel ze siporechu pro zalití smysluplná, nebo se to časem může hnout a propadat, vlhnout, apod.?

Děkuji Vám za návrhy

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.