MORA 674 vs. nový kondenzační kotel

Rubriky:

Reklama
JB Jan Bergmann @jan.bergmann před 6 roky11.05.2018 02:29:00
MORA 674 vs. nový kondenzační kotel

Dobrý den,
měl bych dotaz na místní osazenstvo profesionálních topenářů. Je tomu již bezmála 24let, kdy naši domácnost (1+1) vytápí kombi kotel MORA 674. Co se týče nákladů, tak za celou historii používání tohoto atmosférického kotle došlo k výměně např. trojcestného ventilu, solenoidového ventilu, hořáku, zapalování+svíčka. Kotel byl pravidelně servisován. Jelikož doba značně pokročila a začíná být celkem nedostatek náhradních dílů na tento kotel, tak jsem začal přemýšlet o pořízení nového kotle. Rád bych tedy místní osazenstvo požádal o radu, jaký druh kotle zakoupit za stávající MORA 674 (16kW). Jde mi především o solidní kvalitu kotle. (Od známého jsem se doslechl, že dnešní kotle jsou uzpůsobeny na provoz max. 6 až 7 let, což mi připadá celkem odstrašující při ceně např. 35000,-Kč). Co se týče modernizace kotle, tak by byl naprosto dostačující současný luxus u 674 (v zimě zapnout knoflíkem na pokojovém termostatu, pustit vodu z kohoutku a počkat si, až bude teplá). Nic více není potřeba. Hlavně, aby kotel šlapal bez problému a bez výrazných investic. Také počítám s tím, že před instalací nového kotle, dojde k celkovému vyčištění stávající tepelné soustavy (litinové radiátory apod.), a bude nově instalován kalový filtr. Poslední dotaz se bude týkat doporučení na solidní firmu, která by byla schopna současnou topnou soustavu vyčistit, nový kotel dovézt, nainstalovat, provést revizi a uvést do chodu (oblast: Praha). Nové vyvložkování komína pro provoz kondenzačního kotle bude zajištěno externí firmou, která má smlouvu s družstvem domu. Děkuji tedy předem všem, kteří si najdou trochu volného času na pár řádek a poskytnou zde určité procento relevantních informace. S pozdravem a přáním dobrého dne Vás zdraví p. Bergmann

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.