Umisteni bojleru 80l

Rubriky:

Reklama
RP Radek Pilar @radek.pilar518 před 6 roky12.05.2018 00:55:00
Umisteni bojleru 80l

Dobry vecer vsem,
resim uchyceni 80l bojleru (celkem tedy ~120kg). Jedna se o OKHE od DZD - uchyceni je tedy na dve (horni) kotvy 450mm od sebe. Vespod se nekotvi, cca 50cm podkotvami je pouze kovova operka.

Moznosti mam defacto dve. Prvni je uchyceni do 15cm cihlove pricky (predpokladam plna cihla vzhledem ke stari budovy) mezi koupelnou a svetlikem. Viz prvni obrazek "pudorys.png". Predpokladam ze zborceni steny by mohl branit zesileny roh a (cervena) pricka neznamych parametru vedouci smerem vlevo. Toto umisteni ma obrovskou vyhodu v tom ze privody vody budou stacit cca 1-1.5m dlouhe.

Druha moznost je ukotvit bojler do 60cm sirokeho prekladu, Problem je, ze patka se pak bude opirat prakticky tesne na vrch 10cm pricky. (viz druhy obrazek "bokorys.png"). Tohle umisteni se mi ale libi i z toho duvodu ze je bojler nad vanou = nemusim resit pretlakovy ventil a v pripade ze bojler prorezne tak potece do vany a nevytopi chudaky sousedy. Akorat to znamena o cca 1.5m delsi privody.

V obou pripadech bych kotvil na chemickou kotvu, zavitovku alespon M12/M13. Ktera varianta vam prijde bezpecnejsi? Nerad bych aby mi to spadlo na hlavu.

Diky za tipy a omlouvam se za kvalitu obrazku.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.