Občasný ohřev TUV topnou větví plynového kotle

Rubriky:

Reklama
MS Michael Stern @michael.stern před 6 roky14.05.2018 08:23:00
Občasný ohřev TUV topnou větví plynového kotle

Přeji hezký den všem. Obracím se s prosbou o názor na řešení občasného ohřevu TUV, které mě jako laika kutila napadlo, ale třeba je naprosto zcestné, tak budu rád za jakoukoliv kritiku. :)
Řeším nyní nutnost občasného ohřevu pitné vody v nádrži o objemu 350 l. Ohřev cca z 10° C na 78° C. Hned vedle nádrže se v současné době nachází plynový turbokotel Immergas Eolo Mini 24 S (24 kW, http://servis.kosemo.cz/files/eolo-mini-… ), který má vývod na jeden topný okruh. Jelikož budu vodu ohřívat pouze v létě, kdy je kotel nevyužit, napadlo mě, že by byla škoda nezkusit využít jeho potenciál a přes uzaviratelnou odbočku na topný okruh napojit tepelný výměník instalovaný dále do nádrže (např Regulus https://www.regulus.cz/cz/trubkovy-vymen… ).

Myslíte, že by to mohlo fungovat nebo je v tom nějaký zásadní problém? Co mě napadá, tak by snad mohl být problém ve velkém rozdílu teplot při počátku ohřevu (delta T je 68° C, pak bude s časem klesat) a možná ve velké tlakové ztrátě ve výměníku - aby to utáhlo čerpadlo kotle.

Budu rád za jakýkoliv názor, díky moc. :)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.